skip to Main Content
Zorgvuldig Jullie Scheiding Geregeld Met Een Mediator In Arnhem

Zorgvuldig jullie scheiding geregeld met een mediator in Arnhem

Scheiden in Arnhem? Ga voor de makkelijke route

Hebben jij en je partner de afgelopen periode flinke ruzie gehad en is een scheiding de volgende stap? Dan is het slim om eens te overwegen om mediation in Arnhem in te schakelen. Wanneer emoties hoog oplopen, kunnen goede afspraken in de soep lopen. Op de korte termijn lijkt iets misschien wel de beste keus, maar op de lange termijn, wanneer dingen afkoelen, kun je erachter komen dat je het toch anders had willen doen. Met een mediator in Arnhem komen jij en je partner er wél samen uit.

Waarom kiezen voor mediation in Arnhem?

Bij mediation worden conflicten opgelost door middel van een onafhankelijke derde partij. Deze denkt met jullie mee, en noteert de gemaakte afspraken voor jullie. Men kiest vaak voor mediation, omdat:

  • beide partijen de volledige regie in het conflict behouden
  • mediation stukken sneller is dan een juridische procedure
  • mediation een informele manier biedt om prettig uit elkaar te gaan
  • je je bij mediation niet hoeft te beperken tot juridische argumenten
  • alles wat bij mediation ter sprake komt, vertrouwelijk is

Geen schreeuwende ruzie, maar een goed gesprek

Met mediation in Arnhem regel je zorgvuldig je scheiding met de ondersteuning van een onafhankelijke derde partij. Jullie conflict is een stuk sneller opgelost in vergelijking met een juridisch proces. Zo bespreken jij en je partner tijdens een gesprek met de mediator alle relevante zaken waarover discussie ontstaat. Op die manier worden belangrijke zaken, zoals alimentatie of verdeling van bezittingen, alvast besproken. Hierna worden er duidelijke afspraken gemaakt die door de mediator worden opgeschreven. Het juridische proces wordt pas vervolgd wanneer beide partijen tevreden zijn.

Een mediator vs. een advocaat

Een advocaat en een mediator lijken hetzelfde resultaat te boeken, maar werken op een totaal andere manier. Zo willen ze beide afspraken tussen jou en je partner op papier zetten, maar werkt een advocaat alleen voor één partij, en een mediator voor beide. Dat heeft het voordeel dat je met een mediator in Arnhem veel sneller en beter tot een prettige overeenkomst komt. Wil jij meer weten over het werk van een mediator? Neem dan eens contact met ons op!

Back To Top