skip to Main Content
Scheiden Zonder Advocaat? De Voor- En Nadelen

Scheiden zonder advocaat? De voor- en nadelen

Bent je van plan om te gaan scheiden middels een online echtscheiding zonder advocaat? Dat kan. Door de digitalisering vinden steeds meer scheidingen online plaats. Hierdoor wordt er niet altijd meer via de (oude) gangbare weg, via een advocaat, een echtscheiding afgerond. Scheiden zonder advocaat brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. In dit blog lichten wij beide kanten toe..

Voordelen van scheiden zonder advocaat

Een echtscheiding zonder advocaat verloopt zeer snel. Slechts twee weken na het indienen van je verzoek tot scheiden bij de rechtbank, kan de echtscheiding al worden uitgesproken. Online scheiden is ook een goedkope manier van scheiden. Dit geldt bovenal wanneer je met je partner zelf veel afspraken kunt maken, zonder dat je hiervoor een dure advocaat nodig hebt. Je betaalt dan uitsluitend de kosten voor het inschrijven van jullie scheiding en het doorvoeren van wijzigingen in de burgerlijke stand.

Nadelen van scheiden zonder advocaat

Er zijn ook nadelen aan scheiden zonder een advocaat in de arm te nemen. Wanneer slechts sprake is van een eenzijdig scheidingsverzoek, moet je wel kiezen voor een advocaat. Ook kun je niet zonder advocaat scheiden als je minderjarige kinderen hebt. Je bent dan verplicht een ouderschapsplan op te stellen dat via een echtscheidingsconvenant bij de rechtbank moet worden ingediend. Zodoende moet het ouderschapsplan worden beoordeeld bekrachtigd door de rechter.

Voor wie is een online echtscheiding?

Indien je de rol van de advocaat zo klein mogelijk wilt houden, is een online echtscheiding de juiste keuze voor jou en je partner. Een online echtscheiding is geschikt voor mensen die samen, in goed overleg, uit elkaar kunnen gaan door goede afspraken te maken. Het is dan een snelle en voordelige manier van scheiden. Goed om te weten is dat je de juiste documenten krijgt geleverd van het door jou gekozen bureau en odat nline hulp hierbij veelal ook mogelijk is. Zo hebben jij en je partner toch een vorm van ondersteuning.

Kies voor een scheiding zonder advocaat!

In het kort: scheiden zonder advocaat is een goedkope optie, snel en gericht op jullie vaardigheden tot onderhandelen. Willen je snel uit elkaar gaan? Neem dan vandaag nog een online echtscheidingsbureau in de arm! Zo weet je zeker dat uw scheiding snel en volgens de richtlijnen op een goedkope wijze wordt afgerond!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top