skip to Main Content
Ontruiming Regelen Na Overlijden

Ontruiming regelen na overlijden

Zaken goed regelen

U krijgt het verschrikkelijke nieuws dat een dierbare is overleden. Erg heftig nieuws, en het liefst zou u een week niets doen en eerst rustig de tijd nemen om het nieuws te verwerken. Helaas kan dit niet. Er moeten veel dingen geregeld worden. Zo moet u heel veel zaken regelen voor een waardig afscheid. Denk hierbij aan keuzes zoals cremeren of begraven, maar ook aan keuzes over welke muziek er moet worden gespeeld tijdens de plechtigheid en wie er zal spreken. Waar sommige mensen heel veel kracht halen uit het zelf regelen van zoveel mogelijk van deze dingen, vinden anderen het juist prettig om zoveel mogelijk van deze moeilijke beslissingen uit te besteden. Maar helaas is er nog veel meer te regelen dan alleen het afscheid. Zo moet ook de woning van de overledene worden ontruimd, alle spullen worden uitgezocht en moet alles worden schoongemaakt. Niet fijn om er ook nog bij te moeten doen in deze toch al drukke tijd. Kijk u dus eens naar de mogelijkheden om de woning professioneel te laten ontruimen. Zo heeft u rust en kunt u zich focussen op wat echt belangrijk is. Leest u vooral verder voor meer informatie en waar op te letten.

Ontruiming van een woning na overlijden

Nadat uw dierbare is overleden, wilt graag dat een ontruimingsbedrijf de woning ontruimt, maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Zodra u heeft besloten dat u graag wilt dat een ontruimingsbedrijf de woning ontruimt, neemt contact met ze op. Als u graag eerst nog spullen uit de woning wilt halen, dan is dit uiteraard mogelijk. Vervolgens kan, als dit nodig is, binnen 1 dag de woning al ontruimd zijn. Als u ook graag de woning laat schoonmaken dat gaten in de muren worden gedicht, dat kan het bedrijf in kwestie hier iets langer mee bezig zal zijn. Wel wordt uiteraard alles in overleg met u gedaan en wordt ervoor gezorgd dat u nergens meer aan hoeft te denken. De bruikbare spullen zullen vervolgens worden gedoneerd aan goede doelen en de rest zal worden opgeruimd. Zo is de woning klaar voor een volgende bewoner, zonder dat u zich daarmee heeft bezig gehouden.

Zoek het juiste ontruimingsbedrijf

Net als bij elke beslissing die u in deze periode moet maken, is het ook belangrijk dat u bij het ontruimingsbedrijf afgaat op u gevoel. Maar gelukkig zijn er wel dingen waar u op kunt letten. Kijk bijvoorbeeld naar de tijd die u moet wachten voordat er ontruimd wordt, ontruimen, zorg dat u weet wat er met de bruikbare spullen gebeurt en kijk of ze ook alle nevenwerkzaamheden, zoals schoonmaken, voor u kunnen doen. Zo worden alle zorgen voor de woning u uit handen genomen en kunt u zich focussen op het afscheid en uw rouwproces.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top