skip to Main Content
De Voordelen Van Hulp Bij Uw Scheiding

De voordelen van hulp bij uw scheiding

Hulp bij uw scheiding

Het is nooit makkelijk om te scheiden. Het is een ingrijpend proces dat vaak veel emoties oproept. Misschien voert u zelfs een strijd. En toch moeten er ook veel dingen geregeld worden en moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek, het maken van een ouderschapsplan en de financiële aspecten. Het kan dan erg fijn zijn om hier professionele hulp bij te krijgen, bijvoorbeeld door een mediator. U ontvangt dan begeleiding bij het hele proces. Wij zetten de voordelen van hulp bij een scheiding op een rij:

1. Het is sneller

Het inschakelen van hulp bij uw scheiding zorgt doorgaans voor een sneller proces. Communicatielijnen worden kort gehouden, waardoor afspraken sneller gemaakt kunnen worden. Wanneer u beide een advocaat neemt worden de communicatielijnen langer en zal het proces ook langer duren.

2. Betere communicatie

Bij een scheiding kan het zo zijn dat de communicatie tussen u en uw partner moeizaam gaat. Vaak komt dit doordat er emoties, onbegrip of zelfs wantrouwen in het spel zijn. Wanneer u hulp bij een scheiding inschakelt krijgt u de kans samen met een onpartijdige derde meningsverschillen uit te praten. Hierdoor kan ook het contact na de scheiding behouden blijven.

3. U bepaalt zelf de afspraken

Schakelt u hulp in bij uw scheiding, dan heeft dit ook als voordeel dat u zelf de afspraken bepaalt. Op het moment dat u geen hulp inschakelt en direct naar de rechter stapt, zal de rechter deze afspraken bepalen. Zo ontstaat er vaak één winnaar en één verliezer. Met hulp bij uw scheiding gaan jullie samen op zoek naar oplossingen.

Wilt u hulp bij uw scheiding inschakelen? Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte mediator. Dit is bijvoorbeeld een goede mediator voor hulp bij uw scheiding in Zoetermeer. Vond u dit een nuttig artikel? Lees dan ook eens onze andere artikelen.

Back To Top